Представените лектори са одобрени от CIPR и са членове на преподавателския екип на Apeiron Communication, Акредитираният Център на CIPR, за 2006-2007 година. Тук не са представени гост-лекторите, които ще изнасят допълнителни лекции на курсистите.

Анн Грегори, FCIPR

Кевин Рък, CIPR

Тим Морис, CIPR

Мирослав Кохут, CIPR

Нели Бенова, CIPR

Хамиш Хейнс, ACIPR

Питър Роуз, FCIPR

Саманта Хинтън, CIPR

Хедър Яксли, FCIPR

Лиам Фитцпатрик, FCIPR

Хедър Яксли е завършила психология в университета в Бирмингам, автор е на международна дистанционна образователна програма за квалификациите на CIPR. Наскоро тя откри онлайн ресурс www.greenbanana.biz, който подпомага обучението на нейните британски студенти. Хедър е нещатен преподавател в Университета Bournemouth, с по-тясна специализация в областта на общественото мнение и убеждаване в контекста на корпоративна социално отговорна среда. Тя има представяния на научни доклади по време на индустриални конференции, както върху историята на PR практиката в автомобилната индустрия, така и поглед върху бъдещото развитие на професията.

Хедър в момента работи върху редица инициативи на тема лично развитие в рамките на Green Banana. Организацията се стреми от своя страна да обедини най-добрата практика в активното и ускореното изучаване в професионални и академични перспективи на пъблик рилейшънс. Сред най-същественият професионален опит, който Хедър е натрупала е работата й на висока позиция в консултантска PR агенция. Освен това тя е работила и работи за клиенти като Ford Motor Company, Formula One, Rugby World Cup, Toyota GB Ltd, National Breakdown Recovery Club (сега Green Flag), Peugeot Limited, Coca-Cola Company, Burson Marstellar, Motability Finance Operations, SMMT, AtoZ Supplies, Accord plc, IPR, George Hartwell Ltd, PRISM, npower renewables, Corus и Nissan.